Alt jeg ønsker meg til jul er..

22 desember. To dager igjen til jul. Jeg har pakket opp bittesmå pakker hver dag lenge nå. En pakke hver dag. Jeg overrasker meg selv. Jeg hadde trodd at jeg skulle rive papiret av alle sammen den dagen jeg fikk dem. Men nei. Jeg kan stolt fortelle at jeg har åpnet en hver dag. Hver morgen når jeg våkner har jeg åpnet. Stort sett har det vært spennende, hyggelig, morsomt og til ettertanke. Tre år av livet i revy. På godt og vondt. Om han ville at jeg skulle minnes den tiden vi har hatt sammen, og den tiden vi ikke har hatt sammen, så har han lykkes. Hodet mitt har vært fylt av «oss». Lappene forteller en historie. Historien om oss. Hvordan det var, hvordan det kunne ha vært. Kanskje også om hvordan det vil bli?

I dag var det en vrien en. En håndskrevet link. Det med uforståelig legeskrift er ikke en myte. De skriver virkelig rart. Det tok meg flere minutter å tolke og pusle sammen slik at det ble rett link. Jeg fikk det til, til slutt. Videoen «All I want for christmas is you» med Mariah Carey.

Vi har ikke snakket sammen, vi har ikke mailet, vi har ikke ringt, vi har ikke sett hverandre siden begynnelsen av desember. Jeg vet ikke hva som vil skje. Det eneste jeg vet er at han «Driving home for christmas», men bare om jeg ikke røyker.  Han vet jo ikke om jeg røyker lenger. Vi har jo ikke snakket sammen. Vi har denne klare avtalen. Jeg kontakter ikke ham uansett. Han kontakter ikke meg før han permanent har sluttet med sin kone. Vel, han har ikke ringt… Tror han så mye på meg når jeg tror så lite på ham?

Jeg røyker. Jeg er på nedtrapping, men har veldig lyst på opptrapping. Nedtrapping er vanskelig. Særlig når jeg ikke helt vet hva som skjer. Når spenningen og forventningene bygger seg opp. Når jeg har så lite kontroll. Står han er på julaften klar for den store praten? Eller bare tror han alt er bra sånn helt av seg selv på grunn av 24 pakker med rødt papir? Skal jeg åpne de to siste nå? Kanskje svaret ligger der?

Jeg har lyst på sigaretter! Flere sigaretter! Mange sigaretter! Jeg spiser Champix og trapper ned med sigaretter. Selv om jeg egentlig ikke vil. Jeg vet ikke hva jeg vil. Verken når det gjelder legen eller sigarettene.

Hei, jeg er kjent som Jenny. Jeg er ambivalent!

Alt jeg ønsker meg til jul er visshet, fred og ro.

Hva ønsker du deg?

19 responses to “Alt jeg ønsker meg til jul er..

 1. Jeg vet hva jeg ikke ønsker meg, og det er forskjølelse. Våknet i går med en litt sår hals og over et døgn seinere begynner forskjølelsen å slå ut i full blomst. En stygg en, den mest heslige kaktusen du kan tenke deg. Jeg bruker som regel 2 uker på å kommer over en forskjølelse, men drikker mye vann og håper på det beste. Hadde helt andre planer for ferien.

  Når det gjelder hva jeg ønsker meg, kan jeg nok slutte meg til glede, mye glede. Er ikke sikker på om den gleden kommer her jeg bor for tiden, så en annen jobb står høyt på ønskelista. Ellers har jeg det noe uvanlige mellomnavnet Ambivalens. Tror forresten ikke det er så uvanlig, når jeg tenker meg om.

  • Nei, forkjølelse vil vi ikke ha til jul! Du får drikke vann og sørge for å ha det komfortabelt. Mellomnavnet ambivalens er nok ikke særlig sjeldent nei. Passer på mesteparten av befolkningen det. Glede er jo også så mangt. Nå gleder jeg meg over en kald juleøl. Nå kan julen ringes inn for min del. Jeg er klar! PS: Har du ikke bytta linken på kommentarene dine?

    • Om man trykker på bildet (gravartaren) så er det en link til bloggen. Når du kommenterer her så får du opp et felt med tre linjer? Navn, mail, og nettadresse? Det er den linja du trenger å skrive inn riktig url i. Antagelig så er det lagret info der og du tenker ikke over det.

 2. Å være inkonsekvent har jeg heldigvis unnskyldning for, for jeg er vannmann. Og jeg påminner igjen om at rødhårede er blondiner med dårlig impulskontroll. Mulig jeg kommer på flere unnskyldninger hvis jeg gransker hjernen 😉
  Jeg er spent på hvordan hele dette adventseventyret ditt ender jeg, vi får vel oppdatering?

  • Inkonsekvent er et mildt uttrykk om dagen. Impulskontrollen er nok også veldig lav, på enkelte ting. Men men noen laster skal man jo ha. Oppdaterer adventseventyret jeg vet du 🙂

 3. Vær sterk! Alt til sin tid gjelder også for røyk og adventspakker 😉

  Tja, jeg ønsker meg et lykkeligere liv kanskje? Da begynner jeg med sånn varm, fin, tykk ullfrottè (det teiteste ordet i hele verden: frottè), helst rosa- eller lillamønstrete. Da blir jeg varmere og lykkeligere når jeg rir!

  Forutsigbarhet har jeg. Men bestemmelsesevne og mindre ambvivalens? JA TAKK, jeg stiller meg i køen bak deg!!

  • Ja, være sterk. I dag er jeg svak. Jeg har røyket flere sigaretter enn nedtrappingsplanen sier. Å holde seg både varm og pen, det gir helt klart lykke :mrgreen:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s