Nytt år, Paris og Farvel elskede

2013 er her. Det er på tide å si farvel. Jeg gjør det med sorg i hjertet. Takk for gode opplevelser og for trofast tilstedeværelse i mitt liv. Jeg må innrømme at denne morgenen er litt spesiell, uten deg. Du har vært med så lenge. Jeg kan ikke huske særlig av mitt liv før jeg traff deg. Uansett hva jeg har gjort eller hvordan jeg har oppført meg, har du vært like tilstedeværende. Jeg har ikke skuffet deg, forlatt deg, eller forrådt deg, før i dag. Jeg har vært din trofaste slave. Du har bestemt over meg. Jeg har latt deg styre meg så lenge. Jeg har gitt deg mye makt i mitt liv. Fra i dag er det slutt. Jeg selv tar over. Jeg trenger deg ikke lenger. Beklager sigarett, men jeg har bestemt meg. Det er ingen vei tilbake for oss. Du tilhører fortiden. Jeg tar steget inn i en ny og egendefinert fremtid, uten deg.

Det er ikke det samme med morgenkaffe og Champix som det var med morgenkaffe og deg. Ikke samme svung eller opplevelse. Men det er ikke så verst. Jeg kan leve med det. Det er nok om morgenen jeg kommer til å savne deg mest. Samme rituale. I mange år. Kaffe, deg og Internett. Stille morgen. Bare oss. Dagen i dag skal brukes til å vaske deg ut av huset, slik at jeg ikke kjenner duften av deg. Du skal ut av mitt liv.

I går var jeg røyker. I dag er jeg ikke-røyker. Jeg er ikke eks røyker. «Hei, jeg er Jenny, jeg er nikotinavhenging, men jeg røyker ikke lenger», er ikke noe for meg. Det er for trist å la den gamle identiteten henge ved. Jeg må skape en identitet som den «nye meg» som er ikke-røyker. Det betyr ikke at jeg fornekter det, eller ikke forholder meg. Det betyr bare at jeg ikke lenger røyker.

shopping i Paris

Shopping i Paris. Røykesluttgave til meg selv.

Jeg er spent på hva 2013 bringer. Klarer jeg virkelig å slutte. Holder det. Får jeg bedre smakssans, luktesans. Blir huden min penere. Det er kanskje det jeg er mest spent på, hvordan huden blir. Jeg skal innvilge meg en dyprens av huden hos hudpleier som en kick start. Og kondisjonen. Vil jeg merke forskjell på lungene. Pusten. Får jeg spisedilla. Trang til å putte noe i munnen hele tiden. Vil jeg legge på meg. Alle disse spørsmålene jeg kun kan få svar på ved å være en ikke-røyker.

Mitt hårete mål for 2013 er å forbli en ikke-røyker. Jeg skal også følge Kongens råd: «Bli den du ble født til å være». Jeg er helt sikkert på at jeg ikke ble født til å være røyker, selv om jeg ble født nikotinavhengig. Jeg har bestemt meg for å bli den beste versjonen av meg selv. Den versjonen røyker ikke.

Hva er dine mål?

Godt nytt år 2013

Godt nytt år 2013

45 responses to “Nytt år, Paris og Farvel elskede

 1. Til lykke som ikke røyker.
  Til lykke med dage, livet og dine forsetter.
  Kort sagt.
  Ha en fortreffelig dag og bli den beste utgaven av hunsomerkjentsomjenny.
  Kaffeklem 🙂

 2. Hei jeg heter Bente. Jeg røyker ikke.
  Lykke til.
  Det blir bedre og bedre og bedre.
  Ikke innbill deg at du kan være noen som tar en røyk til et glass vin!
  Jeg sender sterke klart du kan klemmer!

  • Takk. Jeg vet jeg ikke kan røyke til vin, eller av og til, eller noe. Enten av eller på. Ingen mellomting. Her er det svart / hvitt. Men det koster. Jeg har lyst på røyyyyyyyyyyk! Kom innom og klapp meg på hodet og fortell meg at det kommer til å gå av og til! Klem! 🙂

   • Bare innom for å fortelle deg at nå er verste over .
    Håper du henger med. Har du meldt deg på slutta.no ?
    Der får du mye støtte!
    Stå på!

 3. Vil bare ønske deg lykke til, du er tøff.
  Mine mål for det nye året? Det måtte være å gi litt mer f, og ta meg mindre sammen.
  God strålende nyttår til deg –

 4. Lykke til, «nikotinavhengig ikke-røyker som også er kjent som Jenny.» Jeg hørte ikke kongens tale, men blir gjerne den jeg ble født til å være. Har fremdeles et håp om at det var en viss storhet bak da min skjebne ble bestemt. Mens jeg venter, sannsynligvis forgjeves, på at denne storheten skal åpenbare seg, satser jeg på at jeg kan ta litt mer kontroll over livet. Det første målet blir å flytte, for selv om ppt er enig i at jentungen trenger hjelp, skjer det ingenting her.
  Det neste blir vel å gjøre noe med drømmen om å skifte yrke.

   • Kunne tenkt meg bibliotekar. Det hadde passet bedre for meg, men hvis en først skal drømme er skribent øverst på lista. Jeg kunne tenkt meg en eller annen rolle som skribent, om det er journalist eller forfatter eller noe annet vet jeg ikke. Vet bare at jeg har det aldri bedre enn når jeg skriver.

    Men foreløpig er jeg låst til en jobb som lærer.

 5. Mine mål har du vel fått med deg ganske grundig, så de skal du slippe å få igjen 😉

  Hurra Jenny, jeg heier på deg selv om du ikke trenger heiing (er det et grammatisk ord?), fordi du klarer det. Og godt å høre at du aldri vil identifisere deg som en «eks-røyker», det beste er å få den vekk. Helt.

  Lykke til 😀

 6. Lykke til som ikke-røyker. Det er et fint liv! 🙂
  Mitt mål for 2013 er å komme i form og få den kroppen jeg ønsker meg 🙂

  • Takk. Og håper det, selv om det ikke virker så fint med et røykfritt liv i dag. Uhum. Sutre. Lykke til med ditt mål. Å få ønskekroppen er ikke alltid så ett. Vær forsiktig på den veien.

 7. Lykke til, jeg skal ta noen drag for deg! Nei, huff, der var jeg slem 😉 men ja, lykke til. Det går over etterhvert og kanskje du blir en av disse som har sett lyset og skal predikere for andre vettu 🙂

  • Hehe nei, det var ikke slemt. Ta mange drag for meg.. Takk! Tror neppe jeg blir av dem som predikerer for andre, men kanskje jeg lærer noe om hvordan det er å stå i en slik situasjon med endring.

 8. nikotinavhengigheten er et lite troll som bare har det bra når det kan plage deg. Du er et stort og flott menneske, klart du vinner over nikotintrollet – gled deg over seiern! 😀

  Btw, da jeg sluttet for noen år siden var det luktesansen som overrasket meg mest, og spesielt lukten (og smaken) av røykere. Så jeg brukte litt tid på unskylde meg for å ha gått rundt og stinket så ille på folk… Det hjalp mot nikotinsuget, som nå er borte. 🙂

 9. Lykke til! Dette går bra. Er nå lykkelig tiligererøyker på 19 året. Kjenner ennå sug etter røyk i enkelte situasjoner, men det er aldri vanskelig å la være :o)

  • Godt å høre! At det aldri har vært vanskelig å la være, akkurat det tror jeg lite på nå, men det kommer seg vel kanskje.

 10. Jeg har ingen ekspertråd men jeg innbiller meg at det hjelper å se ned på røykere, og tenke deg at du har hevet deg over det å være det. Synes synd på røykere. Tenke deg at du ikke driver og slutter men at du har sluttet. Det å slutte er en prestasjon.

 11. For en super post, lykke til!
  Jeg er for tiden en av og på slutter, slutter et partre mnder for så å få en smell i trynet å begynne på igjen.. Og slutte igjen.. Og sånn går nå dagan.. Håper jeg klarer å slutte for alltd alltid aaaalltid!

   • Nei, det er skikkelig kjipt 😦 men skal snart ha et nytt forsøk nå 😛 det er jo heldigvis ikke selve slutteprosessen som er vanskelig, så den tenker jeg går greit, men det å holde seg fri.. Håper og tror det går greiere på neste og siste forsøk!

 12. Veldig bra skrevet!
  Masse lykke til!
  Jeg klarte det for nesten 6år siden.
  Bytt ut røykpakka med en pose knaskegulrøtter, og spis de der andre røyker 😉 da blir du ikke like stressa i fingrene.

  • Takk! Problemet mitt er ikke i settinger der andre røyker, for det er jeg nesten aldri i, mer problematisk når jeg er alene. Gulrøtter, yes! Jeg er snart gul.

 13. Hei,
  Håper du er over den verste suget.. Har selv tatt steget og tatt farvel med nikotinen, er på 2. uken i programmet – champix.
  Så jeg heier på deg og meg :o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s