Dum og forelsket

forelskelse

Tegning: Jenny

Forelskelse er den ultimate romantikk. Det er ingenting som er så romantisk som en skikkelig god gammeldags forelskelse. Det er lett å gi etter for tenåringsvarianten av forelskelse. Det spiller ingen rolle hvor gammel du er, hvor intelligent du er eller i hvilken livsfase du er. Når forelskelsen treffer deg blir du like mo i knærne som du ble når Knut i åttende klasse dro deg ertende i hestehalen. Forelskelse kan være en skikkelig boost for selvfølelsen, så hvorfor ikke nyte det. Du vet du er forelsket når du:

Bruk av ordet ”ja” øker med minst 50%. Ja, jeg elsker å lage hjemmelaget mat. Ja, jeg elsker å smøre nistepakker. Ja, jeg kan godt være sjåfør. Ja, jeg elsker å rydde. Ja, vi kan godt spille golf , selv om du hater golf.

Hver gang du prøver å si noe intelligent ender du opp med å bable noe mens du leker med håret ditt.

Du gjør deg selv veldig tilgjengelig. Har ingen planer for i morgen jeg, i over i morgen, på lørdag, søndag. Eller neste år.

Du blåser en halv lønning på et nytt antrekk, inklusiv nytt undertøy.

Hvilepulsen din er like høy som om du hadde jogget 1 km hver gang du tenker på ham.

Du ser på ham på samme måte som du ville betraktet en forlatt hundevalp, men det er du som logrer.

Du mister kontrollen over ansiktet ditt. Du rødmer. Du fniser. Øynene dine får leamus. Munnen din er konstant halvåpen.

Du gliser like mye som om du ville ha gjort om du vant en million på lottokupongen din, som du aldri har levert.

Er det noen problemer med å være forelsket. Ja, du mister deg selv for en periode. Du strekker deg lengre enn du hadde tenkt.  Du glemmer å gjøre de tingene du selv vil for en stund. Du blir både dum og gal. Selv om du til vanlig god selvkontroll er den midlertidig ute av drift. Error! Kontakt programmerer!

Er det verdt det?

31 responses to “Dum og forelsket

 1. herlig galskap og forvirrende vakkervondt mens det står på.
  Temporært uten vilje, drive eller seg selv.
  Går over, for de fleste 🙂 Om det er verdt det? Virker slik, der og da 🙂
  Klem på lille julaften 🙂

 2. Jeg synes det er verd det 🙂
  Fantastisk med den følelsen som ikke blir annerledes med alderen..Tretten-trettiåtte-sekstisyv…fantastisk! Og kan få en helt sjelsettende vond avslutning. ..men det lærer vi når vi er tretten!
  Kos deg. Ta vare på deg.
  Klem herfra

  • Ja, det mest fantastiske er at det samme oppstår, uansett alder. Og joda, vi lærer mye når vi er tenåringer, uten at det blir bedre av den grunn. Ta vare på deg også! Og Gislekjæresten. Klem!

 3. Ingen tvil om at det er fullstendig galskap og utfra en logisk tankegang gjør det atferden vår fullstendig idiotisk, men hva hadde livet vært uten? Det fører ikke alltid til noe varig, men alternativet er vel ikke å trakte etter heller. Dette er et lotteri du ønsker å spille og det gir langt bedre odds enn lotto for at du har det rolig sammen med premien din neste år. I mellomtiden nyt galskapen!

 4. NUMBER 54

  Most appealing
  is the feeling
  of a romance
  making finance.

  Hmmm … 🙂 «Finance is today all to do with money, but originally the word had no monetary connections whatsoever. It comes, bizarelly enough, from Latin finis, which meant ‘end’ (and which has also made several more obvious contributions to English, especially final and finish). One of the descendants of finis was the old French verb finer meaning ‘to end’, which also meant ‘to settle’, in the sense of settling a debt by paying it. The noun finance was formed from finer, and when it first came into English, in the 14th century, it could still be used to mean literally ‘the ending’ of something, but it’s the monetary use of the word that’s survived.» (Oxford School Dictionary of Word Origins)

 5. • ˚ •˛•˚ * 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
  • ˚ ★ God ★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
  •。★ Jul! ★ 。* • ˚。 *˛
  ° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
  ˚ ˛ •˛•˚ */_______/~\。˚ ˚ ˛
  ˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚

  • Jeg så et program på Discovery i går. Interessant. Det samme senteret i hjernen som aktiverer tvang er det som aktiveres når man er forelsket. Nucleus caudatus og Ventral Tegmental Area, som tilhører den primitive delen av hjernen. Aktiverer motvasjon, belønning og drive. Det ga jo mening, for meg. Skal skrive et innlegg om det senere en gang,

 6. Det er verdt det! Deilig mens det står på, og deilig når det er over- det er tross alt ganske slitsomt å være SÅ forelsket 😉

  Og nei, alder har ingenting å si. Det er vel det beste med forelskelse 🙂

 7. Tilbaketråkk: Tilfeldig turist og nære relasjoner « fjellcoachen·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s