Jeg elsker

kaffe mac hvitElsker er ett av mine favorittord. Jeg elsker. Elsker. Jeg bruker ordet flittig. Akkurat nå elsker jeg denne novembermorgenen. Jeg elsker en stille morgenstund med kaffe. Jeg elsker kaffe! Særlig morgenkaffen. Jeg elsker kaffelukt. Kaffebønner. Og kaffemaskinen min. Jeg elsker stillheten. Den som bare finnes om morgenen. Tidlig om morgenen før de andre står opp og fyller gatene med lyd når de er på vei til arbeid. De eneste lydene jeg hører er de jeg lager selv. Lydene fra tatstaturet som sladrer om at jeg enten skriver på det jeg skal skrive på, eller suser rundt på sosiale medier og kommenterer. Kaffekoppen som blir satt tilbake på bordet. Lyden fra lighteren når jeg tenner sigarettene, som jeg skal slutte med. Jeg vil savne lighterlyden. Og sigarettene. Om jeg klarer å slutte med dem. De er jo mine venner, men også mine fiender. Jeg har et hat – elsk forhold til dem. Jeg elsker legen min, men han elsker ikke meg. I alle fall ikke i dag. Spesielt ikke i dag. Kanskje han elsker meg i morgen? Jeg elsker håpet. Kanskje aller mest. Det viktigste. Jeg elsker. Heftig og betingelsesløst. Når jeg elsker føler jeg at jeg lever. Til fulle. Med hele meg. Elsker du?

4 responses to “Jeg elsker

      • Jeg lever i en flerspråklig familie, og for meg er det veldig lett og bruke ordene «i love you», mens ordet elsker har en veldig alvorlig, dypere mening. Det brukes kun til høytider!

        • Slik var det for meg tidligere også. Lettere å forholde seg til «love». Elsker var veldig alvorlig. Tror jeg har blitt smittet av ungdommer som elsker alt mulig og hverandre, alle sammen. Elsker-ordet har nå blitt favorittord, men det oppleves ikke like alvorlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s