Ribbe for to

 

Siste pakke i kalenderen er åpnet. Den inneholdt noe helt annet enn det jeg hadde fantasi til å tenke ut. Og en ting kan jeg si: Nå tror jeg. Hva er vel desember uten et julemysterie? Et juleunder? Jeg er takknemmelig. Han har klart å gjenskape forventningene jeg hadde som barn hvor hele desember var en en eneste lang ventemåned. Store tindrende øyne hver morgen når det skulle åpnes kalender. Var figuren min rød eller blå? Ville det bli en komplett bondegård innen jul? Rare, fine, merkelige legen min. Ikke rart jeg liker ham.

Forventningene var litt annerledes i år. Spesielt siden jeg ikke visste helt hva jeg kunne forvente meg. Litt forvirrende har det vært. Men nå er det avslørt. Hva jeg fikk i pakken i dag? Kopi av søknad om seperasjon, flyttemelding, og et par småting som et smykke og en ring. En lapp. – Ring meg om du vil ha kaffe på sengen første juledag.

Papirene er datert i november. Det er lenge siden. Har vi kastet bort en hel måned? Kunne han ikke ringt meg og fortalt det? Han har aldri vært separert før. Det må bety noe. Nå tror jeg, igjen. På oss. Om jeg er glad. Vet ikke. Jeg er spent. Jeg må se ham. Føle ham. Blir det endelig oss, etter tre år?

Jeg har ringt. Kl. 5.07. Det var da jeg åpnet pakken. Han sov. Alene. Stemmen hans var trøtt og kjent. Han skal ha vakt i dag (dårlig planlagt!), til 15.30. Så kjører han hit. Det er lang vei. Dårlig føre. Mye snø. Jeg skal høre Driving home for christmas mens jeg venter, og prøve å lage sprø svor på ribba. Røyke noen sigaretter mens jeg kan. Gå en tur. Lage engler i snøen. Det blir en lang dag, lengre enn om jeg hadde vært alene, som jeg hadde tenkt.  Han er fremme i kveld. Om alt går bra på veiene.

God jul ønskes dere alle som er innom. Håper dere får en fin jul uansett hvordan dere feirer. Og til alle som skal ut å kjøre i dag: Kjør pent. Kom trygt frem. Det er noen som er glad i dere og som venter.

jul kjærlighet

Spre kjærlighet

22 responses to “Ribbe for to

 1. Åh, nå sitter jeg her med grøssninger på ryggen- sånne koselige, varme grøssninger altså!

  Riktig god jul Jenny, det høres ut som du har hoppet i det, så da er det bare å nyte og glede seg over alt fint dere har sammen. Dette var litt av et eventyr å lese om på selveste julaften.

  Lykke til og god jul 😀
  (P.S.: jeg ville vært glad for måneden dere «mistet.» Er dette noe som varer så har ikke den måneden noe å si, og dessuten tror jeg du kommer til å huske denne kalendermåneden for alltid 😉 )

  • Ja, jeg hopper i det, igjen. Denne gangen under noen andre omstendigheter. Det har vært et eventyr. Tre år langt eventyr. Og kanskje får det en lykkelig slutt Vi har jo mistet mange måneder. Denne har vi kanskje ikke mistet, men fått, når alt kommer til alt. Slik er han den mannen, en som jeg aldri kan glemme. Julekalenderen er bare en illustrasjon av det.

   God jul Sara! 🙂

 2. God jul til deg og mannen din!

  GOD JUL

  Vår Herre Jesus Kristus er
  misjonen vår og frelse kjær.
  På julaften misjonen ble
  oss gitt. Gud er befrielse!

  Forklare oss vil vi.
  Forklaringen vil fri.
  Som både òg er livets ord.
  God jul – og Kristi fred på jord!

  ╔══╗
  ╚╗╔╝
  ╔╝(¯`v´¯)
  ╚══`.¸.CHRIST †

 3. Dette var et velregissert drama med en fantastisk avslutning. Tror mange vil huske denne spesielle advetskalenderen. Legen høres ikke helt håpløs ut.

  Begynner å roe seg her også. Huset lukter pinnekjøtt (for de som ikke er forskjølt), kona lager sweet potato pie til amerikansk jul i morgen, jentungen spiser juletrepynten (candy canes) mens hun ser på den samme Disneyspecial NRK viste da jeg var unge. Jo,nå er ventetida snart over både her og der. Det blir det jul i vår stue også.
  😀

  nn

  • Han er ikke helt håpløs nei, selv om jeg til tider har trodd det. Her begynner det å lukte ribbe. Håper jeg ikke svir svoren. Ventetiden er ikke over her. En stund til å vente. Håper dere får det hyggelig! 🙂

 4. Å godeste du! Jeg bare MÅTTE kikke innom deg for å se åssen ståa var. Jeg blir helt varm om hjertet av dette, Jenny. Jeg heier på jula, jeg heier på legen, jeg heier på deg. Lenge leve kjærligheten!!!
  GOD JUL!

  • Tusen takk! Jeg heier også på jula og en hel masse andre ting. Og venter enda. Halvannen time eller noe så er han er 🙂

   God jul til deg Elisabeth!

 5. Ok..blir helt rørt. Tåre på kinnet.
  Dette var fint.
  Jeg gleder meg med deg 🙂
  Kos dere. Begge to.
  Og Jenny? Slutt å røyke. Fordi du kan.
  Klem herfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s