Gårsdagens gave, mølje og levealder

sko skoletter støvlerI går gjorde som jeg gjør hver dag når jeg våkner. Jeg hiver meg over dagens pakkelapp for å åpne den. Overraskelsen var stor fordi det eneste som sto på den var: Åpne døra! Panikk. Og det før jeg hadde drukket dagens første kaffekopp. Hundre tanker gikk gjennom hodet og det ble et salig tankekaos. Ville jeg finne en frossen mann på dørmatta? Det var det første jeg tenkte. Var han villig til å fryse for å fikse dette? Neida, det var han ikke. Når jeg åpnet døren lå det en skoeske på dørmatta. En stor skoeske. De stakkars støvlene var iskalde, men veldig, veldig pene. Ikke sant?

Han har i alle fall god smak. Det skal han ha! Hvordan han har fått plassert dem der vet jeg ikke. Så vidt jeg vet er han i en annen by, ca fire timer unna. Vel, støvler er det nest beste jeg kunne få, så jeg er taknemmelig.

Lørdag i dag. Ikke hvilke som helst lørdag. Her skal det kokes møljekraft etter alle kunstens regler. Siste lørdag før jul er det alltid møljefest hos meg. Venninnene kommer og vi skal spise mølje, drikke juleøl og akevitt. Stor stas. Hvert år.

Dagens test. Hvor fort klarer du å sette deg ned og reise deg opp? Uten å hjelpe deg med å ta deg for? Hvor fort du greier dette skal visst indikere levealder. Disse forskerene finner på mange pussige ting. Jeg klarte det fort, med bena i kryss, uten å ta meg for. Jeg skal leve lenge. Klart jeg skal det, livet er jo morsomt og jeg skal slutte å røyke!

God kaffe og god førjulslørdag!

23 responses to “Gårsdagens gave, mølje og levealder

 1. Akkurat den øvelsen står jeg over i dag. Den vil nok indikere at jeg faller død om iløpet av av meget kort tid.
  Fine benhylstre. Rett størrelse også, går jeg ut fra 🙂

  Møljefest høres fint ut, så hae en flott mølje neste lørdag, kanskje i alle betydninger av ordet??
  Klem på morgenkanten og god kaffe 🙂

 2. God kaffe!
  Det er ikke en hvilken som helst lørdag her heller. Vi bor 3 timer unna herlighetene i byen. Vi skal gjøre unna hele julehandelen i dag. Vet ikke om det er noe som heter black saturday, men her blir det kjør! Må kjøre på med kaffe også.

 3. Jeg blei sittende en stund til her hos deg jeg, Jenny. For å lese om adventskalenderen din. Leste meg tilbake til den 6/12. Wow, så spennende! Og du, flott med røykeslutt. Jeg heier på deg.
  Mølje? Aner jeg ikke hva er, men øl og akevitt derimot… Ha en fortreffelig aften!

  • Tusen takk. Jeg heier også på meg. Mølje er kjøttkraft, som helles over flatbrød med en liten dæsj kokende ribbefett på toppen. Nam nam!

 4. Hm..Mr McDreamy har god smak. Når det gjelder sko.Og kvinner? 😉
  Mølje har jeg aldri spist,men det høres hyggelig ut! Møljefest!

  Kos deg med nye støvletter og møljefest.
  Husk at du har sluttet å røyke..også når du drikker vin!
  Varm klem herfra

  • Mølje er godt og møljefest er veldig hyggelig og morsomt. Jeg har ikke sluttet å røyke enda. Jeg skulle egentlig startet nedtrappingen med sigaretter i dag, men det er utsatt til i morgen. I dag hadde jeg sprukket planen, og det er en dårlig start. Klem til deg! 😉

  • Ja, det har han gjort mange ganger. Han har enda mer dilla på sko enn meg. Eller kanskje det er fordi han vet jeg har dilla? Ha en fin lørdag du også 🙂

  • Langs kystlinja nord er det mest fiskemølje, innlandet er det kjøttmølje som gjelder, og det er det jeg spiser. Arvet tradisjonen av en eks en gang. Han er fra det sentrale østlandet, men jeg spiser det ikke på julaftenen, men lørdagen før.

   • Takk for oppklaring at kjøtt og fisk. Synes fiskemølje var litt merkelig nå før jul, det er ikke sesong for det, ikke riktig ennå –
    Kjøttmølje har jeg aldri smakt, men det høres godt ut.

  • Mølje blir nesten som grøt. Man koker kjøttkraft. Tar flattbrød som man bryter opp i en tallerken, så heller man kjøttkraften over med en liten dæsj kokende ribbefett på toppen.

 5. Så ikke helt endringen, Men så ser jeg vel mest på ordene 😆
  Nå blir jeg klarsynt etter 15. januar, så jeg skal GLO skikkelig da 🙂
  Ok, snøfnugg??
  Klem på morgenkanten og god kaffe 🙂

  • Nei, ikke snøen. Den skjønner jeg ikke hvor kommer fra. Må ha kommet bort i noen innstillinger, Om du ikke registrerer noe rot, så er det vel ok. God søndag og god kaffe 🙂

 6. Flotte støvletter, kan han ha hatt hjelp av en nissevenn mon tro? Eller har du funnet løsningen på hvordan de kom på trappa di? Jeg garanterer at de neppe er levert av en hund, det ville vært synbart 😉

  Hvor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s