En mann fra en annen tid

Klokken var så vidt over fire på natten da jeg våknet av en ukjent lyd. Det tok litt tid før jeg forsto hvor lyden kom fra. En lav kraslende lyd. Omtrent som  grener som hvisker stille mot et vindu når det blåser. Det er bare ingen trær her. Jeg sto opp og gikk til vinduet, og der sto han. Det er lenge siden jeg har sett ham, men ikke lenge nok, merket jeg ut fra den sitrende forventningen jeg kunne kjenne igjen. Jeg kikket ned. Det gule lyset fra gatelykten falt over ham og jeg så rett inn i de grønne øynene som kikket opp på meg. De grønne intense øynene. Krøllene hans stakk frem under hatten. Den lange frakken beskyttet ham fra nattkulden og kledde ham så godt. Den lange kjeppen hadde han nå slengt over skulderen. Han så ut som en rallar der han sto og vinket til meg.

En mann fra en annen tid sto under soveromsvinduet mitt natt til skjærtorsdag. En mann som ikke skulle stå der. Han skulle ha ligget i sengen sin, i en annen by, sammen med sin kone. Han skulle i alle fall ikke være her, det var vi enige om. «Hva vil han», tenkte jeg, mens jeg åpnet vinduet. Den kalde nattluften føltes som et slag i ansiktet på samme måte som at han sto der.

Han kikket spørrende opp på meg og pekte på døren.

Jeg ristet svakt på hodet mens jeg holdt blikket hans fast.

– I morgen kl. 12 ved brygga, hvisket jeg. Så lukket jeg vinduet forsiktig og gikk inn i rommet slik at han ikke kunne se meg.

1-0 til meg.

lege

10 responses to “En mann fra en annen tid

  1. Liker de skjønnlitterære tekstene dine også, enten de nå er selvbiografiske eller ikke. De er ekte, jeg tror på dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s