Finn din tenningsnøkkel

seksualitet sex tenningsnøkkel

Carrie Bradshaw

I en artikkel på Klikk kan jeg lese følgende utsagn «Seksuell tenning handler ikke om hvor kåt du blir, men hvordan du blir det«.

Kort fortalt: Artikkelen tar for seg at vi kommer med en seksuell grunnpakke som er etablert svært tidlig i livet, at indivduelle tenningsnøkler fungerer bedre enn porno og læringsstilen vår påvirker seksualiteten. Ved å finne våre sterkeste intelligenser vil vi også finne vår tenningsstil. Ved å svare på et eneste spørsmål kan vi finne vår sterkeste intelligens i en uhøytdlig test her. I bloggen til Amoroteket kan du lese mer om de ulike intellingensstilene og om temaet.

Jeg synes temaet er spennende. Jo eldre jeg blir jo mer forstår jeg at tenning ikke handler om hva jeg ser, heller mer hva jeg hører og oppfatter. I bloggen til Fem piker leste jeg et innlegg skrevet av en dame, angivelig i femtiårene, med et språk som en freidig tyvåring. Det sies at dagens femtiåringen er gårsdagens trettiåringer. Likevel følte jeg meg gammel og snerpete når jeg leste innlegget selv om jeg enda ikke har fylt femti! Attituden til skribenten er en slags hip trend greie. Hun føler seg som Samantha i Sex & singelliv». Fornøyd med å forbruke menn og fylle tomrom med mer eller mindre løse forbindelser. Og kaller det frihet. Jeg føler meg mer som en krysning av Elin Ørjasæter, Astrid Gunnestad og Carrie Bradshaw. Jeg er glad i penger, har kjeftamentet i orden, har fetisj for sko, må ha kaffe, er litt klumsete og er allttid på utkikk etter min Mr. Big.

Livet er ikke like enkelt som når jeg var 20 år og fikk øye på en kjekkas. Jeg krever mer både av meg selv og andre. Det skal mer til enn en sprettrumpe for å få i gang blodpumpa for å si det slik. Det skal mer til enn savn eller følelsen av tomhet for å ringe eller en elller annen bekjent. En filosofisk samtale derimot.. En god samtale trenger heller ikke å være filosofisk, det holder at jeg føles at vi møtes intellektuellt og relasjonelt.

Min sterkeste intelligens ble Logisk-matematisk intelligens: (Den teoretiske). Utfordringen er å ikke bli for analytisk! Lettere sagt enn gjort! Nå tror jeg det ikke er så enkelt som å ta en slik en-spørsmåls-test. Det sier i alle fall ikke hele sannheten. Men jeg tror mange ville få et bedre seksualliv ved å fokusere på hvordan de fungerer på andre plan i livet, hvilken personlighet man har og at seksualiten er en integrert del av det. Det er altfor mange trender og hotte ting innen området, som tabliodene skriver om, så tror vi det skal være slik. Det er lett å gå seg vill og tro at man bør like noe annet enn det man gjør, eller at man bør være en annen enn den man er. I steden burde vi bli kjempegode til å være oss selv, på alle plan. Ærlig, integrert og autentisk. Eller som Henrik Ibsen sa: «Hva er lykken annet enn det å være i overenstemmelse med seg selv? Krever ørnen gullfjær? Ønsker løven seg klør av sølv?»

Men nå er jeg nysgjerrig. Hvilke intellingens er din sterkeste?

15 responses to “Finn din tenningsnøkkel

 1. He,he.
  Jeg fikk denne:
  Resultat: Verbal-lingvistisk intelligens (den verbale)

  Du er flink med ord, både muntlige og skriftlige. Lærer best ved å lese, notere og diskutere. Tenner på den gode samtalen. Kan forføre med ord. Talent for erotiske tekster.

  Jeg tenker med en gang at dette stemmer på en prikk. Det var som jeg skulle beskrevet meg selv
  Takk for en morsom frokost med både et fint innlegg og en liten boost i tillegg 🙂

 2. Dette var kjempegøy..jeg ble til min overraskelse nr 2. Logisk-matematisk intelligens: (Den teoretiske)
  Sambo ble ikke overrasket!
  🙂 morsom frokost her også..takk 😉

 3. Okoidoki
  Resultat: Verbal-lingvistisk intelligens (den verbale) ble min også.
  Hmmm. Mer glad i ord enn sex???
  Stemmer ikke, helt.
  Ha en nydelig tirsdag 🙂

  • Du er i alle fall glad i ord. Det kan jeg se på bloggen din. God tirsdag Mormor. Sola skinner og jeg sitter med verandadøren åpen kl. 8.30 den 1 mars. Tror det er ny rekord.

 4. Resultat: Verbal-lingvistisk intelligens (den verbale).

  Tja, var ikkje heilt overraskande! Spennande tema du tek opp. Skal inn og snoke litt meir på dei artiklane du linka til.

 5. Tilbaketråkk: Kaffe, pupper og penger·

 6. Tilbaketråkk: Kaffe, pupper og penger «·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s