Hjertesukk

Jeg var inspirert og godt i gang med å blogge igjen etter vi fikk den nye fine bloggen vår. Men hva skjedde? Jo, plutselig flommet det over med en hel masse spam her inne. For å finne «virkelige» innlegg og kommenterer måtte man ha stor tålmodighet og lete med lys og lykter. Jeg mistet inspirasjonen! Alt druknet jo i spam!

Noe kan vi selv gjøre!

For å stoppe spam-kommentarer:

Gå til innstikk og aktiver Askimet. Please!

Gå inn på innstillinger. Velg diskusjon og sjekk innstillingene der og les nedover. Om du ikke har krysset av for Kommentarforfatteren må tidligere ha fått godkjent en kommentar, så gjør det nå. Vær så snill!

Om dere ikke forstår hvordan dere gjør dette. Be om hjelp! Verre er det ikke.

Jeg har stor forståelse for at Frode ikke kan drive overvåkning av bloggen for å fjerne spamkommentarer i folks blogger, eller hele tiden slette spaminnlegg. Jeg kan godt være ryddepike, om jeg bare får tilganger og en liten forklaring på hva jeg skal gjøre (om jeg ikke skjønner det av meg selv).

Reklamer

13 responses to “Hjertesukk

 1. Ja, Aksimet er lurt, men er tydeligvis ikke bare Frode som (av naturlige årsaker) ikke er nærværende hele tiden, jeg ba (i likhet med flere andre) vedkommende om å innstendig fjerne spamet, men er man ikke til stede er det jo vanskelig å få gjort noe med det. Kanskje det burde være obligatorisk når man melder seg inn?

  Men, det går seg nok til! Og nå kan Frode velge mellom deg og Ellen! Kanskje begge to? Så er man trippel sikret!

 2. Trippel med Frode da. Sukk. Og der fikk jeg beskjed om at jeg sender kommentarer i for høyt tempo! Pussig ikke viagrasøplet fikk beskjed om det samme!

 3. OG deg, Martin 🙂 Du meldte deg jo også. Og er MINST like kvalifisert som meg. MINST. Jeg bare understreker det.
  Jenny, du er et sikkert kort. Har inntrykk av at du kjapt skjønner det meste.
  Er litt misunnelig men mest beundrende 🙂

 4. Hurra for positivt initiativt. Ellen, Jenny og Martin, dere er virkelig et lys i spamverden. Lykke til!!

 5. Kanskje vi skal stenge for at folk kan registrere blogger selv? At de må sende en mail slik at noen registrerer dem og setter opp blogginnstillingene før de slippes løs? Om det er mulig da? Det er uansett ikke kø for å registrere blogger her så det burde ikke bli så mye jobb.

  Takk for skryt!

  Ellen, det er mye jeg ikke skjønner, eller som jeg bruker til på å lære meg, men jeg er sta så jeg får til det meste av det jeg vil.

 6. Jeg stengte for et par dager av for fri registrering. Alt må nå gå ved at man ber om å få lov til å bli med. Det løser spam-problemet på 1-2-3. Men naturligvis, om dere lar alle og enhver + søringer kommentere uten innlogging på bloggene deres (som var problemet tidligere i uka) så er det vanskelig å få det med seg med en gang.

  Ellen & Martin & Jenny: Flott at dere vil administrere. Jeg skal maile dere med info og instrukser. 🙂

 7. Så bra at du har gjort det Frode! Om noen er motivert for å blogge her, så sender de en mail.

  Chaptakode? Kanskje vi trenger det? Takk for tipset mormor!

 8. Et ørlite spørsmål fra en som egentlig skulle ha brukt fjærpenn. Hva er chaptakode? Ja dere får ha meg unskyldt.

 9. @ Torbjørn Sørheim
  En boks med variabler under kommentarfeltet.
  Om den ikke er korrekt utfylt kommer ikke kommentaren til å bli sendt.
  Chaptakodeaktivator finnes under diskusjon, rull nedover og kryss for aktiver.
  Eneste drawback er at administratoren av siden(bloggen) ikke kan svare på kommentarer fra bakrommet, men må svare i kommentarfeltet, som en hver annen. For det kreves kode av administrator (den som skriver den spesifikke bloggen)også. Med andre ord, det må angis kode for hver kommentar enten den kommer fra en leser eller fra forfatteren. MEN man spares for mye spam.

 10. Aha, det er en slik ja. Som man må skrive inn bokstaver og tall i for å få poste. Holder det ikke at vi stenger kommentarfeltet slik at vi må godkjenne første kommentar før folk slippes løs?

  • Da risikerer du å få spam fra «spambots» Det vil si sånne serverdingser som spyr ut reklame og huff og blåser i at bakrommet ditt blir fylt opp av rare tilbud.
   Det er ingen ting som er 100% sikkert. Disse som gjerne vil ha fotfeste i bloggen din for å sende ut mer eller mindre gode tilbud til verden, finner det minste lille musehull og utnytter det for det det er verdt og litt til.
   Ha en fin dag 🙂
   Lurer du på noe kan det være lurt å sjekke med nettsjamanen, hun finnes på leselisten min. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s