Julekalender Luke 6

Julekalender

Julekalender 

Selvfølgelig var Antas en pingle og en pyse som stadig skrek etter mor når han var liten og følte seg  urettferdig behandlet. Antas var stadig i trøbbel når han var barn. Han var et sånt barn som ingen egentlig likte fordi han stadig fant på slemme ting. Spesielt fikk lillebroren Santa gjennomgå. Santa var søt. Han var blond og hadde lyseblå, snille øyne. Santa var et sånt barn alle ville klappe på. Et sånt barn det lyste av. Santa glitret og skinte. Det kunne ikke Antas fordra så han brukte enhver sjanse til å plage lillebroren. Det var nesten ikke grenser for hva han kunne gjøre mot lillebroren.

Antas hadde til slutt gått for langt. En svært kald førjulsdag hadde han slått Santa med stokker til han blødde stygt og kastet han i den dype brønnen på tunet. Han hadde lagt over granbar slik at det ikke skulle være så lett å høre skrikene hans. Så gikk han inn og satte seg hos mor. Den ettermiddagen nøt han mors oppmerksomhet helt alene.

Når kvelden kom var alle opptatt av hvor Santa var, og ingen brydde seg om Antas lenger. Ved midnatt fant de ham i brønnen. Han var forfrossen og medtatt. Det var en stund uvisst om han kom til å overleve. Når han ved morgengry kom til seg selv fortalte han at det var Antas som hadde gjort det. Det ble et voldsomt oppgjør og faren gjorde det helt klart for ham at han måtte reise fra gården og aldri mer komme tilbake. Antas reiste samme dag. Han så seg ikke tilbake der han gikk langs elven for å komme til nærmeste by. Han mønstret på en båt og siden hadde ingen fra hjemstedet sett ham.

Moren tok ned julepynten, glitteret og julestjerna og pakket det ned i esker. Så satte hun det på loftet og det ble aldri tatt frem igjen. Fra den dagen feiret de ikke jul.

Guttorm kjente historien. Han hadde fått den fortalt av Antas bestefar. Santa vokste opp og ble en stor og snill mann med skjegg som ville alle vel. Han var venner med både mennesker og dyr. Antas hadde en bror til, som han ikke visste om. Odd ble født ett år etter Antas dro. Guttorm lo godt inne i seg når Antas pirket i genseren hans på jakt etter glitter. Akkurat som forventet. Glitter minnet ham om jul, og om lillebroren Santa. Antas hatet jul og han hatet lillebroren sin, og var det noe som kunne sett ham ut, så var det nettopp minner om broren. Det var bra. Den onde Antas skulle snart utmanøvreres for godt.

I huset ved den røde elven kikker Odd forfjamset på Sal. Ja, du har helt rett Sal, julepyntet vår er borte. Hvem kan ha stjålet den? Hvem stjeler egentlig julepynt??

En kald gufs slår mot dem. Sal løper ned trappen og forbanner seg på at hun aldri, aldri mer skal opp på det loftet. Det er noe ondt der oppe. Hun føler det nede også, det har forflyttet seg, akkurat som om det følger etter dem. Hun kikker bedende på Odd og sier: La oss flytte. Nå!

 

Reklamer

15 responses to “Julekalender Luke 6

  1. ***Dramatisk skildring av Atnas som barn og hans utvisningfantastisk idée med Santa og fin Spenning i fortellingenJenny, Lady of Red Energy*

  2. Åh takk for at du dro inn Santa, Jenny. Jeg hadde mest lyst til å stange hodet i veggen en stund fordi jeg overså han. Dette blir jo julekrim! Herlig, herlig! 😀

  3. Veldig bra! Veldig spennende dette her. Og jeg krysser fingrene for dem som skal nøste opp alle trådene og avslutte … 😉

  4. Kjempebra! Fin driv i historien og glimt frem og tilbake. Veldig bra. Morsomt at du koblet sammen de to karene i historien, den snille og den onde. MEN, hvem er de andre onde, de som lusker rundt huset til Odd og Sal? Hvem er det de kommuniserer med? Hvordan går det med den andre som sniker rundt huset? Hva er ombord i kontaineren? Hvordan kjenner Guttorm Atnas? Følg med, følg med…..
     

  5. Jenny – et par snodige ting her, men viktigst av alt, og kjempestilig, er hvordan historien begynner å knytte sammen flere tråder fra de forrige lukene…tøft!

    Jeg iler videre nedover kalenderen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s